Ringträning

Under förmiddagen var det både vilda lekar med grannens Calle och en liten stund agilityträning i Bro-Håbo. Vi höll oss borta för att inte vara i vägen för snickaren, som grundmålade väggarna i köket. Nu är det kaos där. Skåp, som behövde flyttas, är tömda på allt innehåll och allt ligger staplat på köksbordet. Där får det ligga tills målningen blir klar.

Ikväll har vi varit i Rinkeby på ringträning. Det var mellan 15 och 20 hundar, som samlades i ett garage. Vad har vi då lärt oss under 2 timmar för 150:-?  Jo, att utställning innebär mycket väntetid och att man går runt i en ring. Jazz fick stå på ett bord och den manliga instruktören kände på honom och tittade på tänderna. Jag, som ju är nybörjare fick lära mig hur man går i en triangel, för att hundens bästa sida ska visas upp. Jag fick instruktioner om hur fort jag ska gå. Jag fick också veta att det bara är bra om Jazz tittar på alla hundar runt om och intresserar sig för dem. Då finns det mer tid att vara uppmärksam än om han bara ska intressera sig för mig. Vi fick beröm. Han sade att jag gick rätt och att Jazz vände bra och ställde upp sig fint. (det kan ha varit en lyckträff) När alla hundar var klara kom instruktören fram till oss och sade att Jazz är en MYCKET FIN HUND. Mitt mattehjärta svällde av stolthet. Den andra instruktören /Moa?) kom också och sade att han ser perfekt ut som papillon. KUL!  Vi var i en urtråkig lokal, men med

Jazz, Calle och Aston.

Jazz, Calle och Aston.

kompisen Calle.

kompisen Calle.

en sådan slutkläm blev det ju en lyckad kväll. Aston skötte sig också väldigt bra trots att han fick ligga i bur medan Jazz visade upp sig.

Annonser

2 svar to “Ringträning”

 1. Helen o Göthe Says:

  Mamma Yepa o Pappa Casper blir också väldigt stolta över sin son!
  Hoppas du får en trevlig helg!

  Kram från oss alla i Vetlanda

 2. Gunilla Maxén Says:

  Tack! Det blir nog bra bara viruset släpper taget.
  Hälsningar Gunilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: