Vintern slut eller……..????

Äntligen plusgrader och nu ska det bli plus även under nätterna. Synd bara att det blåser så isiga vindar, så man inte står ut utomhus.

Vad har hänt sedan sist då? Hundarna är friska efter 3 veckors isolering. När inte de fick träna har jag använt mycket tid för egen träning. Gymmet med cykling och benlyft med belastning, men det är inte särskilt kul även om det känns bra efteråt. Har i stället återupptagit gammeldansen. Lätt nighambo belastar precis lagom mitt vänstra ben. Knäet känns bättre och bättre och jag har provat att jogga de senaste dagarna. På elljusspåret är det ca 4 – 5 meter mellan issträckorna och det är vad jag orkar. Konstigt att jag kan dansa gammalt i 2 timmar, dansa blandat i 3 timmar, gå promenader i 3 – 4 timmar, men springer jag 5 meter tror jag att jag ska dö av ansträngningen. Blodvärdena är ju inte så kul. Nu har jag haft Hb mellan 94 och 99 hela vintern – våren. Min gulliga läkare har ordinerat blodtransfusion nästa vecka. Det kan jag behöva inför tävlingarna i Njudung och Tranås.

Påsken har passerat som en kall vinter och ensam också. Björn med familj var hos Mona i Florida och Åsas Sofie och Mattias var sjuka. Ingen påskmiddag blev det. Vi gick våra promenader på sjön.

Hundarna på sjön.

Hundarna på sjön.

Aston äääälskar snö.

Aston äääälskar snö.

Långa skuggor på Jazz.

Långa skuggor på Jazz.

På långfredagen var det bara vi ute på sjön.

På långfredagen var det bara vi ute på sjön.

Vi tog en promenad på andra sidan järnvägen en dag. Då hittade jag de första vårtecknen. Det var några tussilagon i en söderslänt.

Lilla tussilago. Första vårtecknet.

Lilla tussilago. Första vårtecknet.

Jag har ju dansat på Norrlandsgillet också. Där vann jag på lotteri.

Lotterivinst.

Lotterivinst.

Kan man ha dem som bete tro?  Jag har ju fått några erbjudanden om gratis och billiga dejtsajter. Ha, ha….

Så var det dags att byta till sommardäck fast vintern fortfarande håller greppet. Mina däck finns ju hos Björn och Hanna i Sigtuna. I år kunde jag inte få hjälp av Björn, så det blev en helt annan procedur. På väg till distriktskonferensen för agility i Uppland i Knivsta hämtade jag däcken i Sigtuna. De fick åka med hem senare på kvällen. I morse åkte jag till verkstad i Märsta för att byta. Hade lagt in adressen i GPS:en, men till fel verkstad. De tog i alla fall hand om mina däck, men dömde ut 2 av dem som olagliga. På måndag ska jag alltså dit igen och köpa 2 nya däck. HMMMM…. Billigt och bra…. Jag som planerat att köpa rejäla hundburar till bilen. Nu får jag väl tömma en spargris någonstans. Skulle städa bilen invändigt sedan, men det var så kallt, så jag stannade inne och pluggade på dataprogrammet i SBK-Tävling hela eftermiddagen innan jag med tjocka vinterkläder tog en promenad på ett delvis isigt och halt elljusspår. Jag fick klättra en del i skogen.

Jazz´s kottesamling har kommit fram ur snön.

Jazz´s kottesamling har kommit fram ur snön.

PÅ MAMZ-träffen hos Birgitta fick mina hundar för en gångs skull vara hemma. Smittorisken efter kennelhostan ville jag inte riskera där. Vi fick en underbar kantarellsoppa och gott bröd. När de sedan gick på promenad åkte jag hem till mina vovvar.

MAMZ-träff hos Birgitta.

MAMZ-träff hos Birgitta.

Säkert har det hänt en massa mer, men……

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: