Oj, oj i Gagnef.

Varmt och kvavt var det. Hundarna fick många dopp i Dalälven och vid Kvarna. På fredag förmiddag satt vi själva och bara suckade i värmen.

I skuggan var det slönt ändå.

I skuggan var det slönt ändå.

.
Emmlie, Helen, Göthe och Patrik.

Emmlie, Helen, Göthe och Patrik.

.
På eftermiddagen skulle vi göra succé på Papillonmästerskapen. Lite snopet var det att så få hade anmält sig. 4 hundar i rallyn och då var hälften mina. 3 hundar i lydnaden. I agilityn var det i alla fall 12 hundar. Hur gick det då? Jo: Aston gick jättesakta. Jag blev helt yr av att peppa honom, men han gjorde det mesta rätt och fick 89 poäng. Han blev 2:a totalt. Jazz gick på bra, men började skälla och fick 25 poängs avdrag för skall och 10 för någon övning, som vi gjorde fel.Det blev totalt 64 poäng och en 4:e-plats.
I lydnaden satte Jazz sig upp, när det var typ 15 sekunder kvar av platsliggningen. Flera hundar skällde i närheten, så han blev väl lite störd. Även Aston skällde mitt under momentet, fast han var inte med utan låg i tältet. Platsliggning har vi aldrig tidigare missat, så det kändes kymigt att få e nolla där. Ett dubbelkommando på läggandet hade vi också. Jazz var fokuserad på något annat, så jag fick markera tydligt en andra gång. F.ö. gick det ganska bra med bara några små missar här och där. Apporten blev det en nolla på också, men det var väntat. Totalt fick Jazz 112 poäng och kom 2:a. Både Aston och Jazz fick var sin plakett för sina placeringar. Jättefina.
Likadana priser.

Likadana priser.

.
Agilityn gick också bra. Jazz sprang för första gången med Göthe. Det gick fint och Jazz fick en 4:e-placering totalt. Han nollade båda loppen. Hela Papillonmästerskapet blev storslamm för Oak Spring’s kennel. Bella (Jazz’s syster) vann. 2:a kom Miro. 3:a kom Yepa (Jazz’s mamma). 4.a kom Jazz och 5:a kom Smulan (Jazz’s syster). Här är bild.
Här är Göthe med Miro, Bella, Yepa och pokalen.

Här är Göthe med Miro, Bella, Yepa och pokalen.

.
Jazz skötte sig så bra på fredagen, så jag var säker på att det skulle bli fina placeringar på lördagen och söndagen, men icke. Där tog det stopp. I lopp 1 på lördagen lämnade han banan. I lopp 2 satt jag vid starten, så han skulle veta att jag var nära. Han genomförde det loppet, men så långsamt och ovilligt. Lille kraken. På söndagen upprepades det. Han lämnade banan i 1:a loppet och sprang till tältet. Trodde väl att jag gått dit. Sedan chansade jag på ett gå-lopp i sista klassen. DÅ– fick jag en glad hund, som sprang på och gjorde sitt bästa. Tyvärr fick vi en disk på samma ställe, som många andra, men det var ett fint lopp. Jag fick också bekräftat att det inte var sina höglöpande systrar han var ute efter utan det var mig. Min lille mamma-gris. Han är ju trogen i alla fall. För mig kändes det bra. Jag hade korsett och 2 sorter värktabletter och kände ingen smärta. Blodad tand fick jag också. Det är ju så kul. Inte kan jag lägga av nu. Det blir nog några lopp till. Jag vill ju ha 4 resultat till att skicka till ”agility 25+”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: