Acceptera eller……

Är det dags nu? Att acceptera att jag har en kronisk sjukdom sedan 16 år. Jag har ju haft väldigt svårt att göra det. Man vill ju vara som man alltid har varit alltså stark, snabb och energisk. Det är tävlingsdjävulen i mig som gjort att jag kämpat emot.
Nu måste jag nog ge mig ändå. Den stela onda ryggen tar emot. Jag får trots allt vara tacksam att jag kan gå. Efter skidresan kändes det positivt, men när jag inte kände att benet somnat utan reste mig från köksbordet i tron att jag hade 2 ben, men bara hade ett blev det en rejäl krasch då jag landade hårt på vänster sittben på det hårda köksgolvet. Man får tydligen inte känna sig stark utan att något nytt händer. Efter röntgen visade det sig i alla fall att jag inte fått några frakturer, men en av de 5 komprimerade kotorna hade gått från lätt kompression till medel-kompression. Så blev det väl muskelskador. Läkaren tror att det kommer att läka så smärtan försvinner på ca en månad. Den tiden har gått nu. Inte kanj ag springa i alla fall.

På agilityträningen har Jazz sprungit väldigt fint med Anette och med Elin. Han följer dem jättebra utan att snurra och verka förvirrad eftersom de kan ligga lite före och ge tidiga informationer. Det syntes att Jazz hade roligt. Jag har filmat Jazz med Anette, men som sagt. Iphonen vill fortfarande inte lämna ifrån sig filmer eller bilder.

Jag vill så gärna åka till Gotland i midsommar och tävla och även till Gagnef i juli. Jag hoppas att ryggen tillåter mig det, så får det vara med agilitytävlingar för mig sedan. Jag är ju inte Pelle Sundell. Han tävlar fortfarande 80 år gammal, men han har troligen inte någon besvärlig sjukdom att tampas med.

Nu får Jazz och jag satsa på rally och tävlingslydnad i stället. Trist för det ger mig inte samma adrenalinkick som agility. För att tänka positivt, så blir det mindre risk för skador. Lyckas kommer vi nog att göra bara Jazz låter bli att skälla men det är inte lätt.

Lite känns det som om jag tappar sugen för det mesta just nu. Jag har meddelat att jag ska avgå som sammankallande i agilitysektorn och jag har avgått ur valberedningen. Känns ganska skönt att slippa ansvar där. Träningsdans ikväll – men jag har ingen lust. ABBA-kören igår vid ABBA-muséet – jag hade ingen lust. Gymkortet går ut i april – men jag har inte haft lust att gå sedan nyår.
Jag såg en bild på en 70-åring på FB. Han såg väldigt gammal ut. Inser att jag fyller 70 nästa år. Jag är ju gammal – har inte tänkt på det eftersom agilityn hållit mig så pigg och glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: