Rally.

Hur gick det där då? Först gick det väldigt bra. 91 poäng vid debuten i fortsättningsklass. Sedan 70, som också är godkänt också 98 poäng i Bro-Håbo. Jippiiii! Vad stolta och duktiga vi kände oss Jazz och jag.

Jazz med 98 poäng och medalj.

Jazz med 98 poäng och medalj.

.
Nu blev vi kvalificerade till avancerad klass. Peanuts tänkte jag. Bara göra samma saker fast ibland på höger sida också kunna backa och lite annat. Varje dag veckan innan tränade vi och det gick bra. Sedan hörde jag att man inte ska starta avancerad klass förrän hunden kan backa rakt på höger sida. Det hade vi aldrig provat. Jazz fortsod inte vad jag menade utan bjöd på en massa andra beteenden och jag fick mig många skratt. Varje back-kommando på höger sida rullade han runt ett eller ett par varv. Han försökte verkligen, men det där får vi träna länge på.

Vi kom i alla fall till debuten av avancerad klass i Vallentuna. Oturligt nog fick vi startnummer 1. Var där i god tid och försökte värma upp och accklimisera honom. Kallt var det på morgonen och frost i gräset. Vid domargenomgång och bangång satt Aston och Jazz i var sin bur vid skogskanten. Oj, oj.Jag hörde dem. Inte vet jag varför, men de skällde hysteriskt och Aston var så i uppror att han tippade sin bur t.o.m. I det läget skulle jag ta ut Jazz och gå direkt till start. Hm. Han satt fint i starten och även vid första skylten. Sedan startade skällandet. Han skällde hela banan runt och var svår att få kontakt med. Virrigt och snurrigt blev det. På 5 ställen blev det fel övning med 10 poängs avdrag på varje. Totalt fick vi 10 poängs avdrag för skall också några fler avdrag. Till slut blev vi diskade p.g.a. att jag medbvetet rört honom i ”honnören”, men det är inte jag medveten om. Hellre är jag diskad i alla fall än att stå på resultatlistan med 32 poäng av 100 möjliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: